Benodigdheden voor goede verzorging van onze rozen
Geen bladeren in het water
En u heeft nog lang plezier van onze rozen

Verzorgingstips voor de consument

Met de juiste verzorging geniet u lang van onze rozen

Verzorgingstips voor de consument

U geniet natuurlijk graag zo lang mogelijk van onze schitterende rozen. De juiste behandeling van de rozen van Rosa Plaza zorgt voor een prachtige vaasvulling van 12 tot 14 dagen. We geven u graag de precieze verzorgingstips, zodat u zo lang mogelijk plezier heeft van onze kwaliteitsrozen.

Benodigdheden
Gebruik een schone, glazen vaas, een scherp mesje en snijbloemenvoeding. Daarnaast houdt u het water vrij van blad en zorgt u ervoor dat u de vaas met rozen op een plek die vrij is van wind, tocht en warmte plaatst. Het vermijden bacteriegroei is essentieel om slappe rozen te voorkomen.

Onderstaand lichten we deze verzorgingstips verder toe.

Schone, glazen vaas
Gebruik een schone, bij voorkeur glazen vaas. Maak deze vaas vooraf goed schoon met chloor en warm water om bacteriën te doden. 

Snijbloemenvoedsel
Gebruik snijbloemenvoedsel in de vaas en meng dit goed met water volgens de aangegeven verhouding op de verpakking. De snijbloemenvoedsel zit meestal bijgevoegd aan de bos of vraag uw bloemist hiernaar. Snijbloemenvoedsel geeft de bloemen extra energie en zorgt er ook voor dat de bacteriegroei sterk vermindert. Hierdoor blijft het water schoner.

Scherp mesje
Snij de rozen minimaal 2 cm schuin af met een scherp mesje. Door het gebruik van een scherp mesje beschadigt de steel zo min mogelijk, zodat bateriegroei minder kans krijgt.

Water vrij van blad
Zorg dat het water in de vaas vrij is van blad, omdat blad in het water de bacteriegroei bevordert. Verwijder alleen het blad van de stelen en laat de doornen zitten, omdat de 'wondjes' die ontstaan bij verwijderen van doornen bacteriegroei versterken.

Vrij van wind, tocht en warmte en uit de buurt van fruit
Plaats de vaas met rozen op een wind- en tochtvrije plaats. Zet de vaas met rozen nooit in de zon of bij de verwarming. Houdt de bloemen uit de buurt van fruit.

Als u de verzorgingstips op volgt, geniet u lang van onze schitterende rozen.