Wim Sr, Wim jr en Frank Ammerlaan en Donald Hermes

Over ons

'African Roses with a Dutch touch'

Over ons

Rosa Plaza is een familiebedrijf uit Nederland met een kwekerij in Afrika. Van oudsher bestond Rosa Plaza uit een groep Nederlandse rozenkwekers. Uiteindelijk is het de familie Ammerlaan die de naam Rosa Plaza voortzet in de bloemenbranche.

Wij, Wim Sr, Mieke en broers Frank en Wim jr, startte in 2006 een rozenkwekerij in Ethiopië, genaamd AQ Roses (Ammerlaan Quality Roses). Inmiddels is onze kwekerij uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende Afrikaanse rozenkwekerijen op het gebied van kwaliteitsrozen en sociale omstandigheden.

Onze belangrijkste pijlers: kwaliteit, service en betrouwbaarheid. En met oog voor milieu en sociale aspecten. Meer dan 1.000 mensen vinden werk bij AQ Roses en daarmee een perspectief op een goed leven.

De rozen verkopen we onder de naam Rosa Plaza. Naast dat we de rozen telen, verwerken we de rozen ook in eigen beheer bij ons bloemenverwerkingsbedrijf Amflora Flower Services te Aalsmeer. Hiermee waarborgen we de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze rozen. Bovendien bieden we uitgebreide service en beschikken we over alle mogelijkheden tot maatwerk voor onze klanten.