Rosa Plaza breidt uit!

Maandag 7 juni start Rosa Plaza met de aanvoer van rozen vanaf de nieuwe productielocatie in Ethiopië. Deze locatie gelegen in Debre Zeit zal overgenomen worden van Dummen Orange. De rozen gaan vanaf 7 Juni verkocht worden door Rosa Plaza.

De kwekerij beslaat 12 hectare en is gelegen in het tuinbouwgebied rond Debre Zeit op een hoogte van bijna 2000 meter. Voor Rosa Plaza biedt dit een mooie kans om het  huidige assortiment te verbreden met een aantal mooie variëteiten. De hogere ligging maakt het mogelijk om een ander type rozen aan ons assortiment toe te voegen, welke in Ziway minder geschikt zijn.

In de tussentijd zijn al een aantal stappen gezet om de teelt en de kwaliteit van de bloemen op een niveau te krijgen dat onze klanten ook gewend zijn van onze huidige kwekerij in Ziway.  Dat kunnen onze klanten terugzien in onder meer een optimale rijpheid, zodat de roos het beste bij tot zijn recht komt bij de consument.

De bloemen zullen in eerste instantie verkocht worden onder een nieuw sub nummer Rosa Plaza Training Centre (99070). Op het moment dat de kwaliteit structureel op ons streefniveau zit, dan zullen we soort per soort overzetten naar Rosa Plaza DZ Roses (99170).

 

« Terug naar overzicht