Fairtrade rozen herkent u aan het Fairtrade label
De minister overhandigt ons het EHPEA Code of Practice Silver/Global Gap certificate

Certificeringen

We nemen onze verantwoordelijkheid in duurzaam en sociaal maatschappelijk ondernemen

Certificeringen

Alle rozen van het merk Rosa Plaza telen we in onze kwekerij AQ Roses te Ethiopië. Ondernemen in een derde wereldland brengt ook een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee. We zijn ervan overtuigd dat we goede kwaliteit alleen bereiken door goede arbeidsomstandigheden. Een duurzame en sociaal verantwoorde productie vinden wij heel belangrijk.

Dat we certificaten behalen die dit standpunt erkennen, maakt ons trots. Rosa Plaza | AQ Roses bezit de volgende certificaten:

- Fairtrade
- EHPEA Code of Practice Silver - Global Gap
- MPS-SQ
- MPS-A
- Fair Flower Fair Plants

Fairtrade
Het Fairtrade certicaat behaalde we in 2014. Dit betekent dat de kwekerij voldoet aan allerlei criteria op het gebied van milieuvriendelijk productie en goede leef- en arbeidsomstandigheden voor werknemers. De Fairtrade premie ontvangt AQ Roses voor gemeenschapsprojecten op en rond de kwekerij in Ethiopië. Een onafhankelijk commitee bestaande uit medewerkers van AQ Roses zetten deze projecten op. Een mooie kans om de levensomstandigheden van onze medewerkers nog meer te verbeteren.

Aan elke bos zit een labeltje met het Fairtrade keurmerk en ons FLO-ID nr dat onze bloemen traceerbaar maakt. 

Niet al onze rozen komen in de winkel als Fairtrade. Als zij als Fairtrade in de winkel worden verkocht, dan draagt de consument bij aan de betere levensomstandigheden voor de mensen op onze kwekerij.

EHPEA Code of Practice Silver - Global Gap
AQ Roses heeft in 2015 als eerste rozenkwekerij in Ethiopië het EHPEA Code of Practice Silver / Global Gap certificaat behaald. Wij zijn heel trots op het behalen van dit certificaat. EHPEA Code of Practice Silver is onlangs gebenchmarked met Global Gap, een belangrijk certificaat dat de hoge eisen stelt aan de werkomstandigheden op de kwekerij. Een certificaat dat ook regelmatig door supermarkten vereist wordt van hun producten.

Door deze benchmark levert het EHPEA Code of Practive Silver certificaat automatisch ook een Global GAP nummer op.

Fair Flowers Fair Plants
Dit keurmerk toont aan dat we onze rozen op een verantwoorde manier en met respect voor mens en milieu produceren. Onafhankelijke organisaties toetsen onze kwekerij op milieuprestaties en zien erop toezien dat de sociale omstandigheden van werknemers in orde zijn. Ook het label van Fair Flowers Fair Plants maakt onze bloemen traceerbaar.

MPS-SQ
MPS Socially Qualified laat zien dat we onze rozen onder goede arbeidsomstandigheden telen. MPS-SQ is gebaseerd op de universele rechten van de mens, de gedragscodes (Codes of Conduct) van vertegenwoordigende lokale organisaties en de internationale afspraken van ILO (International Labour Organization).

MPS-A
Het MPS-A certificaat toont prestaties op milieugebied aan. Als MPS-A kweker registreren we vierwekelijks het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en afval. Op basis van het verbruik, ontvangt als kweker een kwalificatie. De kwalificatie MPS-A staat voor meest milieubewuste teelt.