In de kwekerij in Rijsenhout kweken we tegenwoordig Hortensia's

Historie

Van Nederland naar Ethiopiƫ

Historie

Onze familie heeft een jarenlange traditie in het telen van rozen.

1975
In 1975 is Wim Ammerlaan sr. samen met zijn broer Emiel als jonge ondernemer gestart aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout in het van hun vader overgenomen bedrijf.

1980
In 1980 verhuisde het bedrijf de Lavendelweg in Rijsenhout, destijds als eerste kweker in een gebied dat nu uit is gegroeid tot een groot tuindersgebied. Het bedrijf groeide uit tot 23000 m2. Het assortiment bestond toendertijd uit kleinbloemige rozen als Carolien, Motrea en Mercedes.

In de jaren negentig teelde we o.a. Frisco, Lambada en Bianca. Laatstgenoemde grootbloemige roos is door ons geïntroduceerd en uitgegroeid tot een toonaangevende soort in het grootbloemige assortiment.

1999
In 1999 startte Emiel een eigen bedrijf waarna Wim en Mieke eigenaar werden van het bedrijf in Rijsenhout. Het assortiment veranderde naar middelgrootbloemige rozen zoals Sphinx en Splendid Renate.

2003
In 2003 breidde de kwekerij met 10.000 m2 uit, waarin de rode cultivar Passion aanplantte.

2006
In 2006 veranderde er veel binnen het bedrijf. De ontwikkeling in de rozenbranche maakt het telen van rozen in Nederland vrijwel onrendabel. Zoons Frank en Wim jr. komen in het bedrijf na hun studies Bedrijfswetenschappen en Plantenwetenschappen en gaan samen met hun ouders het grote avontuur in Ethiopië aan. Ze starten een nieuwe rozenkwekerij in Ziway op het project van Sher Ethiopia.

Ammerlaan Hortensia
Inmiddels is de Nederlandse locatie in Rijsenhout volledig ingericht voor de hortensiateelt. Meer informatie over onze hortensia's vindt u op www.ammerlaanhortensia.nl